Лавров: Нема политичке позадине у случају "Агрокор"

Током сусрета са хрватским шефом дипломатије Давором Ивом Штиром, министар Сергеј Лавров изјавио је да нема политичке позадине у одлукама руских банака у случају "Агрокора".

Лавров каже да не види политичку позадину, и да су о томе разговарали у оквиру питања економске сарадње.

"Сматрамо да постоје добре могућности сарадње у банкарском систему. Као што знате, Сбербанк и ВТБ су међу повереницима 'Агрокора'. Наши банкари су заинтересовани за његов опоравак, наравно узевши у обзир проблеме које 'Агрокор' има", одговорио је Лавров на питање новинара имају ли одлуке руских банака политичку позадину након изјава премијера Андреја Пленковића, који је током посете Кијеву понудио украјинским властима искуства за мирну реинтеграцију територије те земље.

Лавров је истакао да то питање треба да решавају директни учесници.

"Политички аспект је овде само један – ми ћемо подржати решење које ће задовољити и наше банке и 'Агрокор'", рекао је Лавров.

Штир је, како је пренела Хина, изразио задовољство због тога што руска страна добро разуме шта је то што хрватска влада чини у сврху стабилизације тог концерна.

Шеф хрватске дипломатије нагласио је да почиње нова фаза у односима између Загреба и Москве након 11 година стагнације.

"Прошло је готово 11 година од посете хрватског министра спољних послова Москви, према томе, ово што данас чинимо је отварање нове фазе у дијалогу између Хрватске и Руске Федерације", рекао је Штир.

Иначе, овај сусрет је дошао два дана уочи 25. годишњице успостављања дипломатских односа између двеју држава. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво