Заев на вечери код Могеринијеве са лидерима Западног Балкана

На сутрашњој радној вечери у Бриселу лидера држава Западног Балкана, које је сазвала шефица европске дипломатије Федерика Могерини, Македонију ће представљати мандатар и председник СДСМ-a Зоран Заев.

Могеринијева је, наиме, одлучила да на вечеру лидера "балканске шесторке" позове Заева, који је позван као мандатар и будући премијер Македоније, пренела је МИА.

Заев је од председника Ђорђа Иванова, након више од пет месеци од избора који су одржани 11. децембра прошле године, добио мандат да формира владу пре недељу дана.

Од добијања мандата тече уставни рок од 20 дана у којем Заев треба да предложи листу министара и програм будуће владе Собрању.

Заев је најавио да ће владу формирати најкасније до 27. маја.

Иначе, сутрашњој радној вечери код Могеринијеве присуствоваће и премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић, одлазећи албански преемијер Еди Рама, косовски премијер Иса Мустафа, црногорски премијер Душко Марковић и председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић.

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич раније је рекла да ће Заев бити позван на радну вечеру, уколико до тада добије мандат, а ако не у том случају би био позван актуелни премијер прелазне владе Емил Димитријев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се