ВМРО-ДПМНЕ: Заев данас говори једно, сутрадан сасвим друго

Мандатар и лидер СДСМ-а Зоран Заев најавио је за данас наставак консултација о формирању нове владе са албанским партијама током којих би требало да се разговара и о конкретним ресорима, а из најутицајније ВМРО-ДПМНЕ, бившег премијера Николе Груевског, тврде да лажи Заева полако излазе на површину. 

С једне стране, наводи се у саопштењу ВМРО-ДПМНЕ, Заев тврди да ће као премијер штити националне интересе Македоније, док с друге не одустаје од реализације тзв. "тиранске платформе".

ВМРО-ДПМНЕ подсећа да је коалициони партнер Заева, Зијадин Села на јучерашњој конференцији за новинаре рекао да није потписао нити намерава да потпише било какве гаранције које је тражио председник Ђорђе Иванов за давање мандата лидеру СДСМ.

Села је, наиме, том приликом рекао да би за њега одрицање од те платформе значило као да се, како је рекао, одриче будућности своје деце.

"Заев ће морати да бира да ли ће остати доследан датим гаранцијама или ће погазити реч и испунити обећање дато својим потенцијалним партнерима у власти", албанским партијама ДУИ, Беса и Алијанси Албанаца, наводе из ВМРО-ДПМНЕ.

"ВМРО-ДПМНЕ и грађани знају колико значи реч коју даје Заев, који је много пута до сада рекао једно, а већ сутрадан би променио став. Криминалцима који лажу и Заеву не може се веровати. Зато такво деструктивно понашање усмерено против македонског народа и државе неће дуго трајати", наводи се у саопштењу ВМРО-ДПМНЕ, пренели су македонски медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара