Заев: Преговори о новој влади крећу се у позитивном смеру

Мандатар за састав нове владе и лидер СДСМ Зоран Заев изјавио је у Тетову да су у току преговори са свим албанским партијама о формирању нове владе и оценио да се они крећу у "позитивном смеру".

"Преговори су у току са свим политичким партијама. Надам се да ћемо да заокружимо важне принципе који су интересу грађана Мекадоније и саме земље. Драго ми је што се ствари крећу у позитивном смеру", рекао је Зоран Заев.

Заев, међутим, није одговорио на питање новинара да ли би нова влада могла да буде формирана до краја недеље, пренела је МИА.

"Волео бих када би влада била формирана сутра. Трудимо се, ако не друго, ради Брисела, али верујем да квалитет захтева време. Оно што је важно је интерес грађана, све да буде прецизно договорено како бисмо могли да пошаљемо предлог о формирању владе парламенту", рекао је Заев.

Како је раније пренето, Заев је, уочи састанка са лидером Алијансе за Албанце Зијадином Сељом, најавио да ће данас или сутра започети разговоре са партнерским странака о расподели мандата.

Сеља је на конфеенцији за новинаре, након разговора са Заевом, рекао да он или било ко из те странке није потписао никакве гаранције у вези са одрицањем од тзв. "тиранске платформе".

Он, као и лидер Беса, није искључио могућност да његова странка, односно Савез Албанаца не буде део владајуће већине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво