На граници Бугарске и Румуније заплењено више од 400 килограма хероина

На румунско-бугарској граници у камиону, који је ишао за Холандију, међу гипсаним плочама, заплењено је више од 400 килограма дроге пореклом из Ирана, рекао је директор бугарске царине Георги Костов.

"Заплењено је укупно 423,22 килограма дроге. Према првим анализама, чистоћа хероина је веома висока, преко 70 одсто, и процењена вредност је око 32,5 милиона евра", рекао је Костов.

Државни тужилац Сотир Цацаров рекао је да је данашња заплена "највећа икада на бугарској граници у само једном возилу".

Дрога је откривена јутрос на граничном прелазу Видин-Калафат између Бугарске и Румуније.

Цацаров је рекао да је камион превозио 400 пакета дроге скривене међу гипсаним плочама намењеним холандској фирми која се бави производњом хране.

Возач камиона и бугарски држављанин власник складишта у којем је дрога била, ухапшени су, рекао је функционер министарства унутрашњих послова Младен Маринов.

Маринов је додао да је хероин из Турске довезао ирански возач који је у Бугарској замењен да не би побудио сумњу јер се Иран сматра ризичном земљом порекла робе.

У Бугарској је 24. априла заплењено 214 килограма хероина у иранском камиону са одредиштем у Холандији, заустављеном на турско-бугарској граници на прелазу Капитан-Андрејево.

Као сусед Турске, Бугарска је незаобилазна земља за кријумчаре дроге с Блиског истока у Средњу и Западну Европу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво