Хрватска председница пева Томпсонову песму

Колинда Грабар Китаровић која је данас учествовала на Међународном војном ходочашћу у француском граду Лурду, објавила је на свом "Инстаграм" профилу снимак на коме се види како са хрватским званичницима пева песму "Лијепа ли си" Марка Перковића Томпсона, хрватског кантаутора који велича усташтво.

На отварању 25. ходочашћа хрватске војске и полиције, поред хрватске председнице, учествовали су хрватски министар одбране Дамир Крстичевић, министар хрватских бранитеља Томо Медвед и заменик начелника генералштаба Драго Матановић.

На снимку који је објављен на званичном сајту хрватске председнице види се и чује како сви они, загрљени, заједно певају Томпсонову песму.

Хрватска председница недавно је, како су пренели хрватски медији, поводом забране Томпсоновог концерта у Марибуру поручила да је она "контрадикторна, јер је музика ту да спаја људе".

Индекс наводи да су Томпсонови наступи забрањени у низу европских земаља због ширења порука мржње и забрањених ознака.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи