Заев и Ахмети, први круг преговора

Мандатар ѕа састав македонске владе Зоран Заев и будући кључни коалициони партнер, шеф Демократске уније за интеграције Али Ахмети одржали први круг преговора о новом кабинету. Македонци очекују нову владу за десетак дана.

Пуних пет месеци од ванредних парламентарних избора, у Скопљу су почеле озбиљне консултације о саставу нове владе, која би могла да преузме улогу за десетак дана.

Лидер СДСМ-а и мандатар за састав нове владе Зоран Заев је у Скопљу одржао први круг консултација са председником ДУИ Алијем Ахметијем о новом кабинету.

"У наредном периоду интензивираћемо динамику разговора", саопштио је СДСм после састанка-

Та странка је на децембарским изборима освојила 49 од 120 посланичких места у Собрању и за састављање нове владе треба јој подршка Ахметијеве странке, али и најмање још једне партије македонских Албанаца.

Током седмице, Заев се састао и са представницима Покрета Беса, који су на изборима освојили пет мандата у Собрању.

Коалицији СДСМ-а и албанских партија жестоко се противи до јуче владајући ВМРО-ДПМНЕ тврдећи да је заједничка платформа албанских политичких странака представља кршење устава и територијслног јединства Македоније.

Заев је, после серије сусрета са албанским политичарима, председнику Македоније Ђорђу Иванову предао гаранције да се програм нове владе не коси са уставом те државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво