Додик: Зашто хрватски ветерани не туже и аустријска удружења?

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да кривична пријава коју су хрватски ветерани поднели против министра у Влади Србије Александра Вулина није ништа друго него покушај ућуткивања свих оних који би скуп у Блајбургу оквалификовали онаквим какав јесте, а не како се представља у јавности.

Коментаришући подношење кривичне пријаве Државном тужилаштву Хрватске и Јавном тужилаштву Србије против Вулина због његове изјаве да је скуп у Блајбургу, одржан 13. маја, "највећи скуп фашиста и неонациста у Европи" који се спроводи "под покровитељством Хрватског сабора", Додик је истакао да Вулин није рекао ништа што не мисли сав нормалан и цивилизован свет који баштини идеје антифашизма. 

"Зашто нису покренули поступак против десетине аустријских удружења која су тражила од аустријских власти да се забрани одржавање скупа у Блајбургу јер промовише нацистичке и фашистичке идеје?", упитао је председник Српске.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи