Заев послао гаранције Иванову, Македонија на корак до нове владе

Политичка криза која у Македонији траје још од децембарских ванредних избора улази у завршницу, пошто се очекује да председник Ђорђе Иванов у наредним данима преда мандат лидеру СДСМ-а Зорану Заеву.

Заев је, током преподнева, Иванову доставио гаранције, које је председник Македоније тражио како би му предао мандат, а скопски медији, позивајући се на дипломатске изворе и изворе у ВМРО-ДПМНЕ, наводе да ће Иванов предати мандат у наредна 24 часа.

Иванов је, до доласка специјалног америчког изасланика Брајана Хојта Јија пре две седмице, одбијао да преда мандат Заеву, наводећи да је његова коалиција формирана на основу "Тиранске платформе", као и да се коси са Уставом Македоније.

Одмах после сусрета са америчким дипломатом, Иванов је знатно ублажио реторику, рекавши да постоји простор за решавање кризе, уколико му Заев достави гаранције да ће његова влада поштовати Устав и јединство државе.

Пошто је Заев предао гаранције, македонски медији тврде да ће нова влада бити формирана крајем маја, или најкасније 1. јуна.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи