Хрватски министар о "Агрокору": Нисам крив!

У Сабору у среду ћу доказати да су неутемељене оптужбе које ми се стављају на терет у случају "Агрокор", најавио је хрватски министар финансија Здравко Марић.

Здравко Марић је рекао да се не осећа кривим за оно што му се као министру и бившем запосленом у "Агрокору" ставља на терет.

Прилику да докаже да су оптужбе против њега неутемељене добиће у среду, 3. маја, у Хрватском сабору, где ће, како је рекао, штитећи истину, заштитити и свој лични и професионални интегритет.

"Расправа би требало да буде у среду, а шта ће бити после тога, видећемо. Ја још нисам у потпуности изнео све аргументе као министар финансија и као бивши запослени 'Агрокора', за све оно што ми се ставља на терет, да покажем да је неутемљено, а то ћу учинити у Хрватском сабору", рекао је Марић, гостујући у Дневнику Нове ТВ.

На питање очекује ли да ће опстати као министар, Марић је одговорио како то очекује докле год има поверење премијера Андреја Пленковића и докле год је способан да ради свој посао на начин на који мисли да је најбоље, пренела је Хина.

Премијер Пленковић је 27. априла на пречац одлучио да смени тројицу министара из Моста, мање чланице владајуће коалиције, чиме је отворио питање опстанка владајуће коалиције у Хрватској и да ли премијер има већину у парламенту.

Министри су смењени пошто нису дали подршку Пленковићевом предлогу да се не изгласа неповерење министру финансија Здравку Марићу, бившем запосленом у "Агрокору".

Марићеву смену иницирала је група опозиционих посланика у Сабору.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи