Бошковић: НАТО гарант дуговечности Црне Горе

Црногорски министар одбране Предраг Бошковић изјавио је да је усвајање Предлога закона о потврђивању Северноатлантског уговора у Скупштини Црне Горе, којим се стичу услови за учлањење Црне Горе у НАТО, историјски тренутак за све црногорске грађане.

Предраг Бошковић је навео да ће Русија временом прихватити да је Црна Гора суверена држава која, каже, следи своје националне интересе и интересе својих грађана.

Бошковић је, гостујући на РТЦГ, поводом отвореног руског противљења таквој одлуци, да чланство у Алијанси гарантује региону Западног Балкана стабилност, а Црној Гори сигурност и дуговечност.

"Мени остаје да пожелим да и остале земље западног Балкана које још нису достигле тај степен одлучности, крену ка НАТО интеграцијама и постану дио Алијансе, јер су стални сукоби ставили овај регион у запећак европске цивилизације", рекао је Бошковић.

Говорећи о предностима и добробитима чланства рекао је да, поред економских, има и оних које се не могу новцем измерити, попут искустава која се стичу радом у НАТО командама, или учешћем у међународним мисијама и операцијама, што је од изузетног значаја за развој способности Војске Црне Горе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво