Озеров: Црна Гора ће од НАТО-a добити бреме око врата

Након добијања чланства у НАТО Црна Гора ће добити бреме око врата уместо кишобрана изнад главе, изјавио је председник Одбора за одбрану у горњем дому руског парламента Виктор Озеров, након што је Скупштина Црне Горе усвојила протокол о чланству те земље у Северноатлантском савезу.

Озеров је рекао да је "Балкан увек био буре барута у погледу међународне безбедности" и оценио да "појављивање још једне државе која је приморана да потроши два одсто свог БДП-а за одбрану" неће допринети безбедности нити Балкана, нити Европе генерално.

"Црногорци су тражили кишобран на Савету безбедности (УН) уз помоћ НАТО-а, али се чини да су добили давилицу за своју економију", рекао је руски званичник, пренела је агенција Тас.

Озеров је рекао да су Црна Гора и Русија имале "вековне историјске, културне и економске везе", а да ће Црна Гора сада "сигурно морати да иде руку под руку с другим државама" у области спољне политике и економских санкција према Русији.

Указао је и да је одлуку о приступању НАТО-у одобрило свега 46 посланика од 81 колико их има у црногорском парламенту.

"То само доказује да се ставови по овом питању разликују чак и међу посланицима. То неће донети никакву унутрашњу стабилност у Црној Гори", рекао је Озеров, додајући да се боји да ће се односи две земље погоршати после те одлуке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи