Мост напустио Пленковића

Председник Сабора Божо Петров је саопштио да Мост више није део владајуће коалиције у Хрватској.

Божо Петров је у обраћању новинарима најавио да ће четири министра Моста данас поднети оставке.

"Нека премијер Андреј Пленковић докаже да има већину. Пленковић и министар финансија Здравко Марић штите криминал у Агрокору. Нећемо се играти као што се ХДЗ играо прошле године да се избегне опозив Томислава Карамарка. Гласаћемо о Марићу", рекао је Петров.

Најавио је да ће расправа о Марићу у Сабору бити прва тачка дневног реда а ако, како је рекао, дође иницијатива за његову смену о њој ће се гласати сутрадан.

"Ми желимо да покажемо ко је срушио ову владу и на који начин се прикрива афера у Агрокору", рекао је Петров и додао: "Ми више нисмо део ове владе".

Оценио је и да се премијер Андреј Пленковић, који је у четвртак сменио тројицу Мостових министара показао да се не држи Устава, демократских вредности ни парламентарне демократије.

"Овим потезом спречавамо уставну кризу", поручио је Петров, пренели су хрватски медији.

У међувремену, на телефонској седници владе Пленковић је сменио још и потредседника владе и министра управе Ивана Ковачића, те још 10 Мостових државних секретара, пише загребачки Јутарњи лист.

Клуб ХДЗ-а ће до краја дана у саборску процедуру послати захтев за смену Петрова с места председника Сабора, пише овај загребачки дневник позивајући се на изворе из редова саборског ХДЗ-а.

Петрова би, како се наводи, требало да замени Гордан Јандроковић.

ХДЗ-ови заступници уверавају да све иде глатко, но не желе да откривају број потписа прикупљених за смену Петрова и постављење Јандроковића.

Папире су, како се наводи, потписали заступници мањина, њих осам, ХДССБ-ов Јосип Салапић, Даринко Думбовић из Реформиста, бивши ХСС-овац Бранко Хрг те Казимир Варда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво