Бушати: Македонија нема бољег суседа од Албаније

Оптужбе да се Албанија меша у политичке процесе у Македонији су део таласа пропаганде, каже министар спољних послова те земље Дитмир Бушати и тврди да Македонија нема бољег суседа од Албаније.

"Нећете наћи бољег суседа за Македонију од Албаније. Земљу суседа која никад није поставила питање територијалног интегритета Македоније, ни њиховог језика, ни идентитета, као што су то можда урадили други суседи", навео је Дитмир Бушати у разговору за портал Еуропеан Вестерн Балканс и Танјуг, који је вођен у среду увече.

Бушати истиче да је Албанија била забринута због последњих акција политичких актера у тој земљи, који су, каже, покушали да трансформишу тренутну кризу демократије у међуетничку кризу у тој земљи.

Каже да је Албанија саветовала своје пријатеље у Македонији да превазиђу политичке разлике и побољшају међуетничке односе, као и да имплементирају договорено споразумима у Охриду и Пржину.

"То је једини пут да се осигура демократска стабилност и просперитет Македоније", каже шеф албанске дипломатије.

Додао је и да су недавне оптужбе македонске владе да се Албанија меша у политички процес у тој земљи део таласа пропаганде, са којом се Албанија суочава на Западном Балкану, јер су, каже, чињенице добро познате.

Албанија је одувек подстицала власти у Македонији да створе бољу међуетничку климу у тој земљи, што је неопходно и за демократску стабилност у Македонији, али и за евроатлантски пут, закључио је албански министар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво