Крај драме у Шибенику, осумњичени за троструко убиство пуцао себи у уста

Борис Лукета, осумњичен за троструко убиство у Бродарици, предграђу Шибеника, после вишечасовне полицијске опсаде пуцао је себи у уста после чега је пребачен у болницу. Како наводе хрватски портали, Лукета је давао знаке живота.

Борис Лукета (59) сумњичи се да је у среду после подне у Бродарици убио троје људи – супружнике Милку и Хакију Керановића и Ивана Бајића, некадашњег телохранитеља и пријатеља покојног "краља загребачког подземља" Златка Багарића.

Супружнике Керановић убио је у њиховој кући, док је тело Ивана Бајића пронађено у аутомобилу испред куће.

Потом је побегао у црвеном "рено клију", а полиција је блокирала Бродарицу.

Полиција је лоцирала Лукету око 21 сат у Бродарици, а онда је уследила вишесатна драма и опсада, јер је Лукета готово четири сата с пиштољем у руци ходао по вртовима и двориштима кућа и претио самоубиством, преноси Индекс.

"Учинио сам то због дуга. Никад нисам кажњаван. Убићу се! Или ћу ја убити себе, или ћете ви мене. Трећег избора нема", викао је Лукета окружен специјалцима.

Један сат после поноћи, након вишесатног преговарања, Лукета је ставио пиштољ у уста и пуцао, иако су полицајци покушали да га у томе спрече употребом електрошокера.

Лукета је с повредама главе превезен у Општу болницу Шибеник.

Како је јавио портал Sibenik.in, мотив троструког убиства вероватно је дуг од 420.000 евра, колико су Лукети наводно дуговали супружници Керановић.

Лукета их је тужио и случај се годинама повлачио по суду, а наводно су недавно постигли договор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи