Експлодирао аутомобил у Херцег Новом, возач тешко повређен

Возило којим је управљао Душко Рогановић из Херцег Новог експлодирало је у близини главне аутобуске станице у том граду. Рогановић је у експлозији изгубио обе ноге. Правоснажно осуђен 2014. на осам година затвора за убиство вођe "делија" Марка П. Веснића и рањавања његовог кума Ивана Марковића у Игалу.

Рогановић је тешко повређен и након екплозије је пребачен у Општу болницу "Мељине", одакле је око 18 сати хеликоптером МУП-а транспортован у Клинички центар у Подгорици, преноси Радио-телевизија Црне горе.

У експлозији је изгубио обе ноге.

Доктор болнице "Мељине" Милован Савић рекао је да је Рогановић довезен у тешком стању, са повредама на обе потколенице и обе бутне кости, са трауматском ампутацијом обе потколенице i са ранама на обе надлактице и подлактице.

"После краће реанимације уведен је у операциону салу где је засутављено крварење а потом урађена реампутације обе бутне кости. Пацијент је у стабилном стању", додао је Савић.

Како Вијести наводе, до експлозије је дошло у 14.40, а полиција сумња да је под возило подметнута бомба.

Од силине експлозије, возило је ударило у ограду поред пута и улетело у перон аутобуске станице на којој је било стотинак путника. Делови возила су се разлетели на неколико десетина метара од "голфа".

Сем информације да је јака детонација изазвала панику у граду, за сада нема података да ли је још неко повређен у експлозији.

"У тренутку експлозије на аутобуској станици је било неколико аутобуса и стотинак путника, али осим панике због јаке детонације, није било никаквих последица по објекат и безбедност путника", рекао је за РТЦГ Милић Поповић, директор предузећа које газдује станицом.

Тамошњи медији наводе да је Рогановић пресудом Апелационог суда Црне Горе 2014. године правоснажно осуђен на осам година затвора за убиство вођe "делија" Марка П. Веснића из Београда и рањавања његовог кума Ивана Марковића јула 2009. године у Игалу.

Управа полиције је саопштила да је дежурна служба Центра безбедности Херцег Нови обавештена око 14.40 да је на магистралном путу у близини Аутобуске станице у Херцег Новом дошло до експлозије у возилу које је било у покрету. "У возилу се, према информацијама којима располажемо, налазио Д. Р. из Херцег Новог. Он је са повредама пребачен у најближу медицинску установу", додаје се у саопштењу, преноси портал ЦДМ.

О догађају је обавештен надлежни тужилац.

"На лицу места ће бити извршен увиђај, уз присуство вештака и тима из Форензичког центра. Полиција предузима активности на утврђивању околности настанка експлозије као и свих чињеница у овом догађају", закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи