Иванић: Црнадак коректно ради свој посао

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић није желео да коментарише оптужбе председника Републике Српске Милорада Додика да је шеф дипломатија БиХ Игор Црнадак угрозио пријатељство РС и Израела, али је истакао да Црнадак врло коректно ради свој посао и да осуђује сваки вид напада на њега.

"Црнадак је међу реткима који је свет довео у Бањалуку. У његовом мандату је овде било више министара него у свим годинама после Другог светског рата", рекао је Иванић новинарима у Бањалуци.

Није желео да се бави темом Представништва РС у Израелу и случајем "Ливне", наводећи да то није питање за институције БиХ и Израела, већ РС и Израела.

Стога тема Представништва РС у Јерусалиму, како је рекао, није била тема његовог данашњег састанка са амбасадором Израела у БиХ Боазом Родкином.

"Искрено мислим да има проблема са начином како представништво функционише и то треба решити у нормалној комуникацији унутар РС", истакао је Иванић.

Он је још казао да треба видети да ли приватна фирма може бити Представништво РС у Израелу и да га води човек у позним годинама, који више времена проводи у Бањалуци него у Израелу.

Израелско Министарство иностраних послова је пре пар дана упутило ноту Амбасади БиХ у Израелу, у којој је наведено да Представништво РС у Израелу не постоји и да Арије Ливне није представник РС у тој земљи.

У допису је наведено да Ливне "није израелски дипломата и да његови ставови не представљају ставове Израела", те да МСП Израела захтева да Ливне не учествује на састанцима израелског амбасадора у БиХ Боаза Родкина, који је у протекла два дана боравио у РС, с представницима институција тог ентитета БиХ.

Ливне је и Додиков саветник и, како је навео председник РС, "његов друг".

Иванић није желео да коментарише ни одбијање Додика да се рукује са америчком амбасадорком у БиХ Морин Кормак у Спомен-подручју Доња Градина, наводећи да је захвалан свим амбасадорима који су јуче дошли на тај скуп због жртава. Председавајући Председништва БиХ данас је примио најбоље студенте завршне године свих факултета Универзитета у Бањалуци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво