Деблокирана раскрница код Сокоца

Дрвопрерађивачи сарајевско-романијског региона деблокирали су нешто пре 14 часова раскрсницу у Подроманији код Сокоца, после чега је почео да се несметано одвија саобраћај према Сарајеву, Рогатици и Зворнику.

Они су се одлучили на деблокаду саобраћајница после преговора којима је договорено да се у среду у Шумском газдинству "Романија" одржи састанак с директором "Шума РС" Ристом Марићем и министром пољопривреде Стевом Мирјанићем, на коме ће бити размотрени сви захтеви дрвопрерађивача.

Они су добили уверавања Марића да ће испунити све њихове захтеве, стопирати сва именовања у ШГ "Романија", те да је спреман да и сам поднесе оставку, ако то буде потребно.

Дрвопрерађиивачи су јутрос у 6.30 блокирали камионима и багерима раскрсницу у Подроманији, па је неколико часова био потпуно обустављен саобраћај према Зворнику, Рогатици и Сарајеву.

Пролаз је био дозвољен једино колима хитне помоћи.

Био је то наставак протеста од 18. априла, јер нису испуњени захтеви дрвопроизвођача да им се обезбеди довољна количина дрвног материјала за рад и да се онемогући нелегалан извоз трупаца у Србију и Црну Гору.

Дрвопрерађивачи су затражили да се приликом расподеле дрвног материјала прво уговоре потребне количине сировине привредним субјектима са простора сарајевско-романијског и горњо-дринског региона, као и да приликом коначног дефинисања количина нема закључивања појединачних уговора без сагласности Удружења дрвопрерађивача.

Они захтевају и смењивање директора Јавног предузећа "Шуме Српске" Ристе Марића, кога су раније оптужили за "рекетирање", али и друге криминалне активности.

Марић је раније одбацио све оптужбе, а у међувремену је обуставио испоруке дрвних сортимената "Шума Српске" за 14 фирми, због сумњи да они незаконито трупце извозе из БиХ.

Дрвопрерађивачи су се успротивили и именовању Рајка Булајића за директора Шумског газдинства "Романија" Соколац, против којег је поднето 11 кривичних пријава за незаконито пословање.

Марић је Булајићу (СНСД) потписао решење о именовању, па је то демантовао.

Марић је у међувремену потписао и решење о именовању Јована Голијана, такође из СНСД-а, на то место, а да није поништено Булајићево решење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи