Додик одбио да се рукује с амбасадорком САД

Амбасадорка САД у БиХ Морин Кормак рекла је да је дошла у Доњу Градину да би одала пошту свим жртвама Јасеновца и других стратишта на којима је у страшним трагедијама животе изгубило много људи.

Председник РС Милорад Додик је у Доњој Градини одбио да се рукује с амбасадорком Морин Кормак коју је раније прогласио "персоном нон грата" у том ентитету БИХ, наводећи да је она једна од најодговорнијих што је он на "црној листи" САД.

"Политичари говоре за себе, и нити ме брину, нити желим да коментаришем политичке гестове. Оно што је битно јесте да се ода пошта жртвама", истакла је Кормакова, коментаришући Додиков гест.

Изразила је наду да ће трагедије попут Јасеновца омогућити да људи схвате колико је важно да се сарађује и заједно ради на изградњи мостова и разумевања међу људима.

Кормакова је истакла да је битно да се ода пошта жртвама и изрази поштовање према свим грађанима Републике Српске и БиХ који су ту пропатили.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво