Мађарска од сутра почиње да притвара мигранте

Након што је овог месеца усвојила закон о мигрантима који је наишао на критике организација за заштиту људских права и УН, Мађарска је саопштила да је спремна да почне са притварањем миграната у камповима на својој јужној граници са Србијом.

Мађарски парламент усвојио је 7. марта закон о систематском притварању свих тражилаца азила у контејнере распоређене у камповима на граници.

Притварање миграната почеће од сутра. Овај потез део је политике према мигрантима мађарског премијера Виктора Орбана, великог поштоваоца председника Русије Владимира Путина, наводи агенција АФП.

Мигранти који улазе у Мађарску, као и они који се већ налазе у тој земљи, биће затворени у камповима све док се не обраде њихови захтеви за добијање азила.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да су агенције за заштиту границе потпуно спремне да ступе на снагу од правног затварања границе 28. марта и да је предузето све за брзу примену ових хитних мера.

У саопштењу се наводи да је циљ нових мера спречавање миграната са неразјашњеном ситуацијом да се слободно крећу на територији Мађарске и ЕУ, као и смањење безбедносних ризика.

Према наводима мађарске владе, 324 контејнера инсталирано је на две одвојене локације, такозване "транзитне зоне", недалеко од ограде које су 2015. мађарске власти подигле на граници са Србијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара