Фидес: Одлука која разоткрива Соросев "мигрантски бизнис"

Одлука Европског суда за људска права (ЕЦХР) против Мађарске због истеривања два мигранта из Бангладеша противна је здравом и правном разуму и износи на видело чињеницу да организације које подржава Џорџ Сорос могу да зараде десетине милијарди форинти "мигрантским бизнисом", оцењује Фидес.

Шеф Канцеларије за комуникације те владајуће мађарске партије Балаш Хидвеги рекао је на конференцији за новинаре да је Мађарска према судској одлуци, поред тога што мора да плати одштету мигратима, приморана и да плати правне трошкове Хелсиншком одбору који је поднео тужбу, преноси МТИ.

"Хелсиншки одбор кога подржава (амерички милијардер) Џорџ Сорос тражио је та два мигранта из Бангладеша како би их искористио у циничном нападу на Мађарску", рекао је Хидвеги.

Хидвеги је додао да је у складу са сличним, како је навео, апсурдним одлукама Мађарска морала да плати више од 40 милијарди форинти, односно 130 милиона евра, организацијама које подржава Сорос.

"Дакле, сада је чак још јасније зашто Соросеве организације нападају Мађарску тако жестоко и на тако екстреман начин, и зашто користе сваку прилику да нашу земљу натерају да плаћа", истакао је он.

Како је закључио, "као и обично, када напада неку земљу, Сорос лако заради нешто новца са стране".

ЕЦХР је у недавној необавезујућој одлуци навео да је Мађарска прекршила Европску конвенцију о људским правима тиме што је привела двојицу тражилаца азила у транзитној зони Реске недалеко од јужне мађарске границе у јесен 2015.

Суд је, такође, навео да су их власти касније послале назад у Србију, што их је, како је ЕЦХР закључио, довело у опасност од суочавања са неухуманим условима у грчким центрима за пријем избеглица, те је наложио Мађарској да исплати мигрантима одштете у висини од по 18.705 евра, али и да надокнади правне трошкове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи