Марковић: Специјални тужилац најугроженији у Црној Гори

Црногорски премијер Душко Марковић саопштио је да је специјални тужилац за организовани криминал Миливоје Катнић међу "најугроженијим људима у Црној Гори" што је објаснио "оперативним сазнањима партнерских служби".

Марковић је новинарима у Бијелом Пољу казао да је угрожено "више одговорних људи" у Црној Гори и да је међу њима и специјални тужилац.

"Он (Катнић) је међу најугроженијим у Црној Гори. То су оперативни подаци до којих долазимо у систему оперативног и професионалног рада и радећи са партнерским службама", казао је премијер.

Према његовим речима, држава ради све да Катнића "и друге који су на листи угрожених обезбеди".

"Све институције и носиоци одговорних функција у Црној Гори морају да раде одговорно и по закону, и ко год их буде ометао, доћи ће под удар закона", додао је он.

Врховни државни тужилац Ивица Станковић је, међутим, у четвртак саопштио да га нико није обавестио о угрожености специјалног тужиоца Катнића.

Станковић је од министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и директора Агенције за националну безбедност, Дејана Перуничића, затражио да га хитно информишу о томе.

Катнић је недавно сам признао да је под великим притиском због истраге о наводном терористичком нападу на дан прошлогодишњих октобарских парламентарних избора.

У тај осујећени напад, по сумњама тужилаштва, умешани су агенти руске војне обавјештајне службе, српски националисти и двојица челника опозиционог Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић.

Недавно је на два месеца затвора осуђен човек који је смрћу претио Катнићу. То је симпатизер Фронта који је то урадио зато што је специјални тужилац тражио хапшење челника ДФ због поступка који против њих води и због сумњи да су умешани у наводни покушај тероризма.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара