Министарство одбране ЦГ: ДФ и Демос злоупотребљавају трагедију

Поводом данашњег покушаја дела функционера и присталица ДФ-а и Демоса да уђу у касарну "Милован Шарановић" у Даниловграду реаговало је Министарство одбране Црне Горе.

"Господо из ДФ-а и Демоса, данашњим перформансима, покушајем да без благовремене најаве уђете у касарну у Даниловграду и постављањем венаца пред капијом Министарства одбране, још једном сте злоупотребили најосетљивије догађаје из прошлости и искрена осећања жаљења због изгубљених људских живота и материјалних жртава. Управо политика националне искључивости и нетолеранције, којој сте остали доследни све ове године, изазвала је крвави распад бивше Југославије и, на крају, НАТО интервенцију, пре 18 година на простору СРЈ. Задржали сте се у том колоплету историјски промашене и ретроградне политике, покушавајући да онемогућите Црну Гору да напокон крене путем просперитета и сарадње како са суседним земљама, тако и са широм међународном заједницом, по стандардима развијених европских земаља", наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Из Министасрства одбране наводе да је Црна Гора данас "препозната као фактор сарадње и стабилности у региону и шире, управо због сагледавања последица неадекватне и искључиве политике, чији сте ви били и остали заговорници."

"Војска Црне Горе је једна озбиљна институција и неће дозволити да буде део ваше параде злоупотреба једног трагичног догађаја. Војска је дозволила оцу и родбини страдалог војника из касарне у Даниловграду да му одају пошту. Али, нисмо, нити ћемо убудуће дозволити да правите представу од оваквих и сличних догађаја. Вама није до тога да одате пошту страдалом, већ искључиво до медијске промоције и манипулације оваквим и сличним догађајима, што потврђује ваш перформанс пред зградом Министарства," наводи се у реаговању Министарства одбране.

Петнаесторици функционера и чланова Демоса није дозвољен приступ даниловградској касарни где су хтели да обележе 18 година од почетка НАТО бомбардовања.

Функцинер Демоса Владислав Дајковић је рекао да је уредно поднет захтев да им се омогући приступ. Он тврди да му је речено "да су са врха наредили да их не пусте у касарну."

"Не дозвољавају нам да уђемо у касарну да обележимо помен на прву жртву НАТО бомбардовања као што то сваке године радимо. Са друге стране, да дође неки НАТО чиновник, исти ови војници би га дочекали са цвећем и приганицама. Понављам, захтев смо уредно поднели. Ово је срамно", казали су.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво