Штир: Партнерство ЕУ и САД кључ за решавање изазова у свету

Шеф хрватске дипломатије Давор Иво Штир рекао је у Вашингтону да је партнерство Европске уније и САД кључно за решавање глобалних изазова попут претње радикалног исламизма.

"За трансатлантско партнерство је битно уочити да и даље имамо изазове које можемо решити једино ако смо заједно, једино ако Европа и Америка раде заједно. Имамо изазов радикалног исламизма, а то можемо сузбити једино ако очувамо трансатлантско партнерство", рекао је у четвртак хрватски министар спољних послова, преноси Хина.

Штир ове недеље борави у Вашингтону где је учествовао на састанку глобалне коалиције против Исламске државе.

Он је истакао да Хрватска не жели радикализацију стања на југоистоку Европе. "Хрватска ту жели и може дати свој допринос тако да унапређује стабилност на југоистоку Европе. То желимо чинити и као чланица Европске уније и као чланица НАТО-а у партнерству са САД", рекао је Штир.

Одговарајући на питање о односу нове америчке администрације према југоистоку Европе, он је рекао да се након свих састанака и разговора које је имао ове недеље у Вашингтону може видети да ће Америка и даље подржавати стабилизацију југоистока Европе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи