Грчка прети да неће потписати Римску декларацију ЕУ

Атина је запретила да неће потписати Римску декларацију, која би требало да одреди будућност Европске уније, након Брегзита.

Грчка остаје при својим приговорима на декларацију чије потписивање је предвиђено за викенд, када се обележава 60. годишњица постојања ЕУ, саопштили су званичници из Атине и Брисела, а преноси Ројтерс.

Лидери преосталих 27 земаља чланица ЕУ обележиће годишњицу у суботу на састанку у Риму, у сенци британске одлуке о изласку из Уније.

Грчка је саопштила да жели да декларација садржи јаснију заштиту права радника, а како преноси Ројтерс, одвојени разговори Грчке о дуговима са међународним кредиторима, тренутно су запели због овог питања.

Један дипломата је навео да било какав покушај Атине да добије предност у међународним преговорима о дуговању тако што ће одуговлачити потписивање у Риму, неће проћи.

"Неће нас уцењивати једна држава чланица која повезује једно питање ЕУ са потпуно другачијим", навео је дипломата.

Како преноси агенција, други званичник у Бриселу изјавио је да ово питање може бити решено једино на највишем нивоу са грчким премијером Алексисом Ципрасом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво