Мунира Субашић најавила нову тужбу против Србије за Сребреницу

Председница Удружења "Мајке енклава Сребреница и Жепа", Мунира Субашић, најавила је да ће део Бошњака поново тужити Србију за геноцид и додала да, како је рекла, од правде неће одустати.

"Тужићемо Србију поново", рекла је Мунира Субашић не конференцији за новинаре у Сарајеву.

Уз захвалност бошњачком члану Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу и бившем агенту БиХ пред Међународним судом правде у Хагу Сакибу Софтићу, Субашићева је рекла да се захтев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије морао поднети јер су то "тражиле жртве".

"Сада кад смо дошли до краја, сада имамо велики тим људи који су нам се јавили из света, који ће нам помоћи да тужимо Србију и РС. Ми ћемо их тужити, ми на то имамо право", изјавила је Субашићева, пренели су медији у БиХ.

Постоје, казала је, важни и добри људи из света који су нас звали више пута и казали да ће бесплатно водити наш спор.

"Никада није касно, злочин не застарева. Бићемо упорни и доћи ћемо до правде", рекла је Субашићева оценивши да је регистрар МСП-а сам донео одлуку да одбије захтев за ревизију пресуде.

Субашићева, која је са чланицама удружења чији је председник боравила у Бриселу, каже да је одлука МСП-а о захтеву за ревизију пресуде политичка и да то види као велику неправду према муслиманима у БиХ и свету.

"Ако 13 година тужимо Холандију – Србију и РС можемо 50", закључила је Мунира Субашић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво