Додик: СНСД неће присуствовати седницама Представничког дома парламента БиХ

Председник Републике Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је да посланици његове странке неће присуствовати седницама Представничког дома парламента БиХ, све док тим домом буде председавао Шефик Даферовић (СДА) кога СНСД сматра одговорним за деловање муџахедина током рата на простору зеничке регије.

"Не идемо тамо, јер парламентом председава човек који је командовао и омогућио постојање озлоглашеног одреда 'Ел муџахедин' на простору зеничке регије", навео је Додик новинарима током посете Вишеграду.

Бањалучки медији су пренели да је Додик рекао да је "понижење за српски народ да такав човек председава парламенту".

Истакао је да посланици СНСД неће присуствовати седницама Представничког дома парламента БиХ и због закључака Народне скупштине Републике Српске, према којима представници РС у Парламенту БиХ треба да добију став власти РС о питањима о којима ће расправљати државни парламент.

"Све ово време је погрешно рађено, тако што је покушано да се од БиХ и њених институција направе државне институције, односно да се од Савета министара направи влада... Али, када сваке седмице имате седницу, људи олако помисле да се они баве неким озбиљним послом и да су нека влада", нагласио је Додик.

Уз оцену да БиХ "нема владу", рекао је да СНСД мора да истрајава у том ставу, јер се "губи Република Српска" ако се даје легитимитет ставу да БиХ има владу, а не Савет министара.

"За нас је примарна Република Српска, а секундарна БиХ. Ми смо у БиХ зато што морамо, а не зато што хоћемо. Ако нас БиХ вређа тиме што упути тужбу против Србије или на било који други начин, само она доказује да то није место за нас и зато тој БиХ не треба дати легитимитет", закључио је Додик.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво