Клуб Срба: На седнице не долазимо због Изетбеговића

Клуб делагата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ саопштио је да њихов недолазак на седницу није бојкот тог дома већ упозорење на поступак члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са подношењем захтева за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије.

"Наш недолазак на седницу Дома народа ПСБиХ је био одговор на једностран и ванинституционални поступак Бакира Изетбеговића у вези ревизије пресуде БиХ против Србије. О недоласку на седницу смо благовремено обавестили Колегијум Дома народа, што је за резултат имало и одлагање седнице", саопштили су делегати из Клуба Срба, Средоје Новић, Небојша Радмановић и Драгутин Родић.

У саопштењу се наводи да је то и упозорење свима у БиХ да се не могу тако понашати и да се ниједна одлука у институцијама БиХ не може донети без било ког народа.

"Суштина опстанка БиХ и Дејтонског мировног споразума је консензус и компромис оних који одлучују о њеној судбини, што је у случају ревизије изостало", сматрају у Клубу српског народа.

Они су истакли да је ово прилика да се укаже на непродуктиван рад Савета министара БиХ. То је, како кажу, видљиво и из материјала који се достављају у парламентарну процедуру где изостају закони, посебно они који су од интереса за европски пут и живот грађана.

"На то указује и чињеница да се ни данас на Савету министара нису нашли закони који су услов ММФ-а, као што је Закон о акцизама и друго", стоји у саопштењу.

Они су одбили изјаве појединаца који су рекли да потез Клуба делегата из реда српског народа представља бојкот босанскохерецеговачких институција.

"Одбијамо изјаве појединаца да се ради о бојкоту институција, а посебно осуђујемо трчање за призивањем 'у помоћ' међународних институција на које су се појединци навикли у прошлости да интервенишу у Босни и Херцеговини. Поставља се питање где су ти исти били у случају ревизије", закључено је у саопштењу Клуба српског народа у Дому народа ПСБиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво