НАТО: Надамо се приступању Црне Горе 25. маја

Заменица генералног секретара НАТО-а Роуз Гетемилер каже да се Алијанса нада да ће поздравити Црну Гору као своју нову чланицу на састанку НАТО-а 25. маја.

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон писао је лидерима америчког Сената, позивајући их да ратификују чланство Црне Горе у НАТО, уз образложење да је то "веома у интересу САД", пренео је раније данас Ројтерс, који је имао увид у Тилерсоново писмо датирано 7. марта.

Тилерсон је навео да би чланство Црне Горе у НАТО-у подстакло већу интеграцију, демократске реформе, трговину, безбедност и стабилност међу њеним суседима, наводи Ројтерс.

Упркос својој величини, недостатку војне моћи и противљењу Русије, чланство Црне Горе у НАТО-у верификовало је досада 25 од 28 чланица Алијансе, док сенатори САД то још нису учинили, због страхова у региону да ће Доналд Трамп заузети превише мек став према руском председнику Владимиру Путину и да неће урадити ништа да заустави његов утицај, пренео је АП раније данас.

Црна Гора је, наводи ова агенција, одлучна да постане чланица НАТО-а, иако располаже са свега четири војна авиона која су на продају, а два ратна брода у функцији једва да напуштају луку.

Са 2.000 чланова војске, додаје се, тешко да би побољшала одбрану Запада у сукобу са Русијом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи