БиХ, вероучитељ ударио дете на часу?

Родитељи ученика Основне школе у Зовику код Брчког послали су отворено писмо у којем наводе да је пре неколико дана вероучитељ на часу веронауке ударио ученика. Родитељи упозоравају да неће трпети шамарање деце на настави, а мајка детета кога је ударио вероучитељ каже да је случај пријавила полицији.

Мајка детета кога је наводно ударио вероучитељ каже да нема везе са отвореним писмом, али да очекује да се такво поступање са децом казни.

"Рекли су ми да је свештеник дете ошамарио када је пришло звучнику да чује песмицу коју је пустио. Ја сам све пријавила полицији и рекли су ми да ће извештај доставити надлежном тужилаштву", каже мајка Звездана Јагатић.

Према изјави Сенада Османовића, шефа Одељења за образовање у Брчком, директор школе је покренуо поступак утврђивања чињеница и околности под којима се тај инцидент десио.

"Уколико наводи из писма буду тачни, биће покренут дисциплински поступак против предметног наставника", рекао је Османовић.

Родитељи су након тог случаја упутили отворено писмо јавности и надлежним институцијама.

"Ми, родитељи ученика основне школе у Зовику, желимо да се овим путем обратимо Одељењу за образовање, градоначелнику Дистрикта Брчко и инспектору образовања. Не можемо више ћутке да подносимо ово што се дешава у школи. Желимо и јавност да информишемо о свему", наводе родитељи.

Тврде да је пре неколико дана у школи у Зовику наставник шаком ударио ученика. Да све буде још горе, тај наставник је вероучитељ.

"Не дозвољавамо да неко, па макар он био и свештеник и под заштитом Католичке цркве, спроводи своју силу и физички и безобразно туче нашу децу. Што је још горе, чули смо да се тај исти свештеник хвали тиме шта је направио и говори како му не може нико ништа", написали су родитељи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво