Иванић: Изетбеговић и СДА треба да направе први корак у деблокади власти

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић изјавио је да Странка демократске акције (СДА) и њен лидер Бакир Изетбеговић први треба да деблокирају кризу власти у БиХ, јер су је они и изазвали.

Младен Иванић је навео да није он блокирао рад Председништва БиХ и да питање функционисања власти не треба да буде упућено њему.

"Питање рада Председништва БиХ треба упутити, пре свега, Изетбеговићу", рекао је Иванић новинарима у Сарајеву.

Сматра да све институције БиХ, и парламент и Председништво, треба да раде али да он не жели на себе да преузима одговорност за "ствари које није произвео".

"Они ни који су произвели овакву ситуацију треба да кажу шта даље. Ја чекам предлог да бих се могао изјаснити", навео је председавајући Председништва БиХ.

Додао је да очекује Изетбеговићеву иницијативу, истичући да је он поводом питања ревизије тужбе БиХ против Србије пред Међународним судом правде у Хагу увео рад Председништва БиХ у кризу.

Сматра да би сви требало да сачекају да Изетбеговић каже шта је услов да се Председништво врати у нормалан рад.

Коментаришући недолазак делегата из Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и Демократског народног савеза (ДНС) на састанак Дома народа парламента БиХ, због чега јуче није одржана седница, рекао је да то "није паметан потез, јер све институције треба да раде".

"Зашто су колеге из СНСД-а и ДНС-а то направиле - не знам. Не мислим да је интерес Републике Српске да то раде и да се притисак пребаци на ту страну. Напротив, криза треба да остане на оној адреси на којој је настала, а то је ванинституционално деловање, доношење одлука у име БиХ мимо институција БиХ, а ништа од тога нису урадили српски представници", истакао је Иванић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво