Орбан: Нови избори неопходни у Македонији

За Мађарску је неприхватљиво мешање других земаља у унутрашње послове Македонија и неопходни су нови избори како би се решила политичка криза у тој земљи, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан на састанку са македонским председником Ђорђем Ивановим у Будимпешти.

Иванов је захвалио Мађарској за подршку Македонији у питањима око устава, мигрантске кризе, као и за послат захтев Савету Европе да се осуди такозвана "тиранска платформа", преноси МИА.

Иванов је информисао Орбана о догађајима у Македонији и могућим решењима кризе, поновивши свој став: уклонити препреке да би се могао поверити мандат за формирање нове владе или сазвати нове изборе.

Мађарска чврсто стоји против "тиранске платформе", рекао је Орбан указавши на то да стабилност Европске уније није могућа без Македоније.

"Мађарска ће наставити да подржава Македонију", рекао је премијер Мађарске, упознавши Иванова са својим виђењем да у Савету Европе не постоји консензус о изазовима са којима се суочава Македонија.

Приступ ЕУ Македонији је неодговарајући, наводи Орбан, додавши да је Македонија још одавно требало да се прикључи Унији и НАТО-у.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи