Подгорица, мајкама које штрајкују обратили се представници странака

На протесту мајки са троје и више деце, корисница права на накнаду које штрајкују у Подгорици, обратили су се и политичари - функционери СНП-а, ДФ-а, Демоса и Демократа, као и председник Либералне партије Андрија Поповић.

Андрија Поповић је позвао Владу и премијера Душка Марковића да хитно формира посебну радну групу, истичући да се што пре мора наћи решење, пренела је РТЦГ.

Функционер ДФ-а Јанко Вучинић навео је да су накнаде умањене мимо Устава.

Представница мајки које протестују Жељка Савковић поновила је да неће одустати.

"На прозивке које свакодневно слушамо - да је требало да останемо на тржишту рада, да смо младе, да смо могле да радимо још 15 година иако наша деца са факултетима чекају годинама на бироу за запошљавање, желим да кажем да смо само биле уморне али на то нико не обраћа пажњу. Данас смо позвали оне који су први пут одлучивали о нашим судбинама, али и оне који првог пута нису дали глас", објаснила је Савковић.

Мајке имају дозволу МУП-а да протестују до 22. марта, са тим што им је Комунална полиција наложила уклањање сунцобрана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво