Мађарски председник потписао спорни закон о избеглицама

Јанош Адер потписао је спорни закон, којим се омогућава да се сви тражиоци азила, укључујући малолетнике старије од 14 година, задржавају у притвору у граничним контејнерским камповима.

Јанош Адер је закон потписао у среду, на дан када се у тој земљи обележава државни празник у знак сећања на мађарску револуцију 1848. против Хабсбуршке мохархије, наводи се на сајту мађарског парламента.

Мађарски председник одобрио је закон упркос противљењу бројних група за заштиту људских права, наводи АП.

УНИЦЕФ је оценио да је та одлука "велико разочарање за сву децу на коју ће утицати нови закон".

"Притвор никада није у најбољем интересу детета", саопштила је та агенција. 

Нови закон део је "легалног затварања граница" мађарске владе, односно низа правила која, заједно са оградама саграђеним 2015. године на границама са Србијом и Хрватском, треба да држе мигранте ван земље.

Мађарски премијер Виктор Орбан тврдио је раније да је нови закон о избеглицама у складу са законским стандардима Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи