Потврђено да је само Иванићева коверта била отворена

Министарство иностраних послова БиХ саопштило је да коверте које је Међународни суд правде у Хагу упутио члановима Председништва БиХ Драгану Човићу и Бакиру Изетбеговићу нису биле оштећене, већ да је отварана само коверта у којој се налазило писмо за председавајућег Председништва БиХ Младена Иванића.

Реакција МИП-а је уследила након писања појединих медија да је од свих писама МСП пристиглих у Председништво БиХ отворена само коверта насловљена на бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића.

"МИП БиХ обавештава јавност да је на основу писмених извештаја овлашћених службеника Министарства спољних послова БиХ утврђено да је од пристиглих коверти МСП, које су биле појединачно адресиране на чланове Председништва БиХ, отворена само она која је била адресирана на председавајућег Председништва БиХ Младена Иванића", наведено је у саопштењу за јавност.

Из МИП-а су нагласили да су коверте адресиране на Човића и Изетбеговића достављене Писарници Председништва БиХ затворене и неоштећене, као и да о свему постоје службени записници и изјаве овлашћених особа.

Међународни суд правде је у петак упутио писма тројици чланова Председништва БиХ у којима тражи њихове изјашњење о томе да ли Сакиб Софтић има мандат агента БиХ пред тим Судом.

Рок да се чланови Председништва изјасне о томе је 2. март до 18 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара