Изетбеговић: Ако Иванић пошаље писмо, злоупотребиће функцију

Младен Иванић је прочитао "одломке из свог новог писма" Међународном суду правде и, ако га упути у Хаг, злоупотребиће свој положај председника Председништва БиХ, тврди члан Председништва Бакир Изетбегови'.

Изетбеоговић је саопштио да је Иванић на конференцији за штампу прочитао одломке из свог новог писма Суду, "које је већ написао и које ће неки његов специјални изасланик уручити Суду 2. марта".

"У том писму Иванић понавља оно што је већ једном рекао на конференцији за штампу у Београду 22. фебруара, а то је да ће Суду рећи да то писмо пише у својству председавајућег Председништва БиХ, односно као 'суверен' државе Босне и Херцеговине", наводи се у саопштењу Изетбеговића.

Према његовим речима, Иванић је потврдио да ће у том свом новом писму Суду своје приватно мишљење представити као службени став Председништва БиХ.

"Уколико Иванић то заиста и уради, биће то злоупотреба положаја председавајућег Председништва БиХ, јер Иванић, без обзира што је у овом тренутку председавајући Председништва БиХ, нема право да у име Председништва БиХ Суду износи своја мишљења и тумачења као службени став Председништва БиХ, јер о тим његовим мишљењима и тумачењима не постоји консензус сва три члана Председништва БиХ, нити су та његова приватна мишљења и тумачења заснована на било каквим чињеницама и уставно-правним аргументима", тврди Изетбеговић.

Изетбегови, такође, доводи у питање Иванићеву изјаву да је све време тврдио да ће Међународни суд правде тражити појашњење везано за статус агента Сакиба Софтића.

"То није оно што је Иванић тврдио све време. Све време, укључујући и у свом писму Суду од 13. јула 2016. године, Иванић је тврдио да је, према Статуту и Правилима Суда, неопходно да Председништво БиХ да нову ауторизацију агенту Софтићу, односно да наново именује агента Софтића за поступак ревизије", каже Изетбеговић у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи