Заев предао потписе, Иванов на потезу

Лидер македонске опозиције Зоран Заев предао је председнику Ђорђију Иванову потписе 67 од укупно 120 посланика у Собрању, чиме су отворена врата за формирање нове владе у тој држави, јављају македонски медији.

"Очекујем да ми председник Иванов у најкраћем могућем року уручи мандат како бисмо могли да почнемо преговоре за формирање нове владе", рекао је Заев новинарима, након састанка са македонским председником.

Осим 49 мандата његовог СДСМ-а, Заев је добио потписе Демократске уније за интеграције, покрета Беса и Алијансе за Албанце, односно осам потписа више него што му је потребно за формирање нове владе.

Још, међутим, није јасно ко ће све чинити нови кабинет, јер Демократска унија за интеграције Алија Ахметија током дана треба да одлучи да ли ће ући у нови кабинет или ће подржати мањинску владу.

Било је незамисливо пре избора, и одмах после њих, али, сада, Никола Грувески нуди подршку мањинској влади СДСМ-а, уколико Зоран Заев одустане од такозване тиранске платформе о којој су се албанске партије у Македонији договориле с премијером Албаније Едијем Рамом, а која предвиђа да и албански језик буде званични језик у Македонији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи