Иницијатива да се Чуркину подигне споменик у Сребреници

Представници Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске покренули су иницијативу за постављање спомен-бисте недавно преминулом руском амбасадору при Уједињеним нацијама Виталију Чуркину у Сребреници.

Представници удружења данас су Скупштини општине Сребреница предали захтев за изналажење локације на којој би била постављена спомен-биста Чуркину.

Председник удружења Војин Павловић рекао је да је разлог за покретање те иницијативе Чуркиново залагање за истину и спречавање изгласавања британске резолуције о Сребреници у УН, преноси РТРС позивајући се на Срну.

"Чуркин је као амбасадор Русије, која је стални члан Савета УН, допринео миру и стабилности у БиХ и својим ангажовањем доприносио ширењу истине о рату у БиХ и разбијању западних стереотипа по којима сву кривицу за рат и страдања сносе Срби", истакао је Павловић.

Он је додао да је став "Источне алтернативе" да српски народ у Сребреници и Републици Српској и на тај начин треба да ода признање и изрази захвалност Русији и Чуркину.

Павловић очекује добијање сагласности у кратком року, да би биста била постављена на Петровдан, 12. јула, на дан обележавања годишњице великог српског страдања у сребреничкој општини.

"Источна алтернатива" неће одустати од тог предлога и од подизања спомен-бисте Чуркину ни по коју цену, поручио је Павловић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво