Црнокошуљаши марширали центром Загреба у знак подршке Трампу

Странка Аутохтона хрватска странкa права (А-ХСП) организовала је марш у центру Загреба у знак подршке новом америчком председнику Доналду Трампу.

Необична колона под вођством Дражена Келеминца, председника Аутохтоне хрватске странке права (А-ХСП), уз музичку пратњу, марширала је центром главног града Хрватске, преноси хрватски портал Индекс.

Позивајући се на незванична сазнања, тај портал је пренео да је Келеминец затим ухапшен.

"Током јавног окупљања, које је било уредно пријављено, једна особа је доведена на криминалистичко истраживање због повреде одредби закона о прекршајима јавног реда и мира", навели су из ПУ загребачке, пренео је Индекс.

Портал тај марш пореди са недавним скупом Војислава Шешеља и његових радикала, наводећи да је и данашња поворка у Загребу имала за циљ да изрази подршку америчком председнику.

Тзв. "Хрватске домољубне снаге", односно страначка јединица А-ХСП-а, започеле су свој марш испред Старчевићевог дома у Загребу, наводи Јутарњи лист.

Учесници марша истакли су више застава - америчку, хрватску (али с првим белим пољем), док је трећа, како јавља Н1, застава неонацистичке Националне партије Немачке (НПД).

У једном тренутку се на улици проломило и "За дом спремни", но засад нема информација о евентуалним пријавама због скандирања, пише Јутарњи лист.

Национална партија Немачке је оцењена као најзначајнија националсоцијалистичка странка у Европи након 1945, а немачка обавештајна агенција означила је ту партију као претњу уставном поретку због филозофије странке, те је НПД под сталним надзором, наводи хрватски портал, уз закључак да "још увек није јасно шта намеравају да постигну оваквим срамоћењем у главном граду".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво