Црнокошуљаши марширали центром Загреба у знак подршке Трампу

Странка Аутохтона хрватска странкa права (А-ХСП) организовала је марш у центру Загреба у знак подршке новом америчком председнику Доналду Трампу.

Необична колона под вођством Дражена Келеминца, председника Аутохтоне хрватске странке права (А-ХСП), уз музичку пратњу, марширала је центром главног града Хрватске, преноси хрватски портал Индекс.

Позивајући се на незванична сазнања, тај портал је пренео да је Келеминец затим ухапшен.

"Током јавног окупљања, које је било уредно пријављено, једна особа је доведена на криминалистичко истраживање због повреде одредби закона о прекршајима јавног реда и мира", навели су из ПУ загребачке, пренео је Индекс.

Портал тај марш пореди са недавним скупом Војислава Шешеља и његових радикала, наводећи да је и данашња поворка у Загребу имала за циљ да изрази подршку америчком председнику.

Тзв. "Хрватске домољубне снаге", односно страначка јединица А-ХСП-а, започеле су свој марш испред Старчевићевог дома у Загребу, наводи Јутарњи лист.

Учесници марша истакли су више застава - америчку, хрватску (али с првим белим пољем), док је трећа, како јавља Н1, застава неонацистичке Националне партије Немачке (НПД).

У једном тренутку се на улици проломило и "За дом спремни", но засад нема информација о евентуалним пријавама због скандирања, пише Јутарњи лист.

Национална партија Немачке је оцењена као најзначајнија националсоцијалистичка странка у Европи након 1945, а немачка обавештајна агенција означила је ту партију као претњу уставном поретку због филозофије странке, те је НПД под сталним надзором, наводи хрватски портал, уз закључак да "још увек није јасно шта намеравају да постигну оваквим срамоћењем у главном граду".

број коментара 7 Пошаљи коментар
(недеља, 26. феб 2017, 21:59) - anonymous [нерегистровани]

Velicanje nacizma u zemljama zap. Evrope, je....

....."zabranjeno" za - sada!?

(недеља, 26. феб 2017, 21:13) - Патриот [нерегистровани]

Величање нацизма је противзаконито у западним земљама, које на ово у Загребу ћуте!

А на челу колоне штит са усташком шаховницом са почетним белим пољем и ником ништа, нико на западу не реагује. Немци реагују када њихови националисти парадирају, али када хрватски парадирају то нико из ЕУ не жели да види, па ни Немци. Сви се окомили на Србе а наши политичари их називају пријатељима. Волео бих да видим шта ће бити од те вештачке уније када Мари Лепен дође на власт у Француској и како је данас изјавила у року од 6 месеци покрене поступак за напуштање ЕУ? Дали ће наши политичари да прогласе дан жалости када се распадне њихова омиљена Унија? Нека да Бог драги да се та Унија распадне што пре па да коначно имамо мир и задржимо КиМ које нам она свом силом хоће да отме. Они који су највећи букачи да нам отму КиМ, истовремено су и највећи букачи за територијални инегритет Украјине, то се зове лицемерје најгоре врсте. На једном крају су за међународне законе а на другом их безобзирно крше. И то су ми неке демократе којима наши хрле у загрљај. Ко је ту паметан није лако распознати, али како изгледа нико... Зар је и величање усташтва у центру једног главног града, једне чланице ЕУ багателан испад за ЕУ који треба толерисати као демократски?

(недеља, 26. феб 2017, 20:44) - Kuku,rusofili! [нерегистровани]

@Gdje ti vidis Ruse i ''rusofile'' u cijeloj prici?

U zajedničkom bogu Trumpu!

(недеља, 26. феб 2017, 20:35) - anonymous [нерегистровани]

re: U dobrom ste društvu!

Gdje ti vidis Ruse i ''rusofile'' u cijeloj prici? 

(недеља, 26. феб 2017, 19:35) - DDanonymous [нерегистровани]

Promasena tema...

Tramp ne zeli rat u svijetu,on zeli mir i sporazumijevanje medju narodima i drzavama sto je potpuno suprotno od ideologije ovih koji su danas marsirali zagrebom. 

(недеља, 26. феб 2017, 15:10) - Jao,rusofili! [нерегистровани]

U dobrom ste društvu!

Jao,jao...

(недеља, 26. феб 2017, 14:00) - savic P. [нерегистровани]

Странка Аутохтона хрватска странкa права (А-ХСП) организовала је марш у центру Загреба

uz pomoc policije koja ih cuva da na miru promarsiraju. Znaci jedinstvo po svim linijama.