Црнадак: Нека Изетбеговић први повуче потез

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак поздравио је данас најаву бошњачког члана Председништва БиХ и председника СДА Бакира Изетбеговића да је "спреман да повуче потез ка нормализацији" односа у БиХ, али је додао да не може ништа да каже док не види какав ће бити његов први потез.

"Поздрављам његову најаву да направи први потез, али не могу ништа рећи док не видим какав ће бити тај његов први потез. Мени је драго што имамо најаву господина Изетбеговића, али тешко ми је било шта да кажем док не видим на шта је он конкретно мислио", рекао је Црнадак за Дневни аваз.

"Ја мислим да свако нормалан очекује да се ствари врате у нормалу, да се бавимо економијом, борбом против корупције и европским путем БиХ, али први потез и начин на који то треба да се уради треба да дође од оних који су до овог и довели", рекао је Црнадак.

На питање да ли ће се он и остали представници Савеза за промене одазвати седници Савета министара БиХ у уторак, Црнадак је нагласио "да ћемо видети како ће се све даље кретати".

"Нико нема жељу да додатно компликује ствар, да прави даље ескалације, али понављам, што се тиче смиривања ствари права адреса су они који су ово и започели", додао је Црнадак.

Црнадак је потврдио да ће позвати амбасадорку БиХ у Холандији Мирсаду Чолаковић "на консултације", и додао да је разлог за то неспровођење његове инструкције и "општа ситуација по питању ревизије".

На питање јесу ли могуће санкције против Чолаковић, Црнадак је одговорио: "Нећу унапред да говорим, видећемо".

Изетбеговић је синоћ изјавио да је спреман да повуче први потез који ће водити ка нормализацији ситуације у Босни и Херцеговини.

Рекао је да ће то учинити врло радо, али је додао да мисли да ће бити потребан један период да се страсти смире.

"Ја разумем колеге са српске стране, али њихова реакција је претерана. Безразложно је напуштати функције, јер сам ја урадио оно што они нису хтели", рекао је Изетбеговић за БХРТ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара