Правни тим: Пуномоћје Софтићу никада није објављено у Службеном гласнику БиХ

Изјаву Бакира Изетбеговића да је после подношења захтева за ревизију пресуде против Србије спреман да пружи руку и повуче први потез ка нормализацији односа у БиХ, Милорад Додик оцењује као лицемерну и безобразну. Истовремено, у РС је формиран правни тим који ће помоћи у напорима Српске и Србије да захтев за ревизију пресуде буде одбачен. Правни тим је установио да Одлука из 2002. године о давању пуномоћја Сакибу Софтићу никада није објављена у Службеном гласнику БиХ.

Након што је БиХ дубоко ушла у кризу из које нико не види излаз, бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић каже да чека да се страсти смире, да пружи руку и повуче први потез ка нормализацији односа.

"Разумем своје колеге са српске стране у коалицији, наравно да мора да буде реакције са њихове стрене, али њихова је реакција претерана. Надам се да ће се она смирити јер безразложно је напуштати позиције, гурати државу у кризу", рекао је Изетбеговић.

Милорад Додик одговара: Руку могу да прихватим само ако одмах повуче захтев за ревизију.

"Ту није реч о доброј вољи Изетбеговића да се реши тренутна ситуација, већ о чистом лицемерју. То је лицемерје и безобразлук, које је својствено таквим људима као што је Бакир Изетбеговић", рекао је Додик.

И председница Владе РС Жељка Цвијановић сматра да је ревизија пресуде опасна политичка провокација Бакира Изетбеговића.

"Важна је седница РС која ће бити одржана у понедељак. Очекујем од свих представника да покажемо да је потребно јединство и да се дефинише одређена платформа за поступање представника из РС на нивоу БиХ", рекла је Цвијановићева.

Кључно питање сада је како ће функционисати власти у Сарајеву. Српски представници кажу да ће радити у техничком мандату али тако нешто не познаје изборни закон.

До сада су технички били само сазиви који су након избора остајали да раде до формирања новог Савета министара и нове парламентарне већине. Како ће онда радити у Сарајеву, требало би да се сазна у понедељак на седници Скупштине када предлог буде изнео Савез за промјене.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи