Напади на РС ојачали су њене капацитете

Председник Владе Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се политика напада Хариса Силајџића на РС током протеклих година показала као политика јачања капацитета Републике Српске да одбрани своје право и да ојача свест о својим могућностима.

Говорећи о тврдњама да су он и Силајџић главни узрочници заоштравања актуелне политичке ситуације у БиХ, Додик је истакао да је реч о мешетарској политици која долази из Сарајева и која жели да "уз Силајxића, губитника на протеклим изборима, као колатерална штета оде и Додик".

"Њихов је проблем што не постоји само један Додик у РС, него и када оде Милорад, неки други Додик ће наставити са истом жестином, љубављу и жаром да брани РС", рекао је Додик и додао да "нико не може и не би требало да га тера са позиције премијера РС, на којој је због тога што неизмерно воли РС и својим радом доприноси њеном субјективитету и јачању у БиХ".

Додик је навео да је у Београду, на основу Споразума о специјалним ипаралелним везама РС са Србијом, решено питање студената из РС у Србији, који су до сада имали статус страних студената, а решено је и питање изградње моста на Рачи и робног промета.

"Констатовали смо напредак, а договорили смо се да се за све области обостране сарадње направи посебни акциони план како би се одредили правци и носиоци активности", рекао је Додик синоћ за Радио-телевизију РС и додао да ће наредна седница бити одржана у Бањалуци.

Договорено је и формирање заједничког тима за праћење опште кризе у свету и у складу са тим препоручене одређене мере.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи