Милош Маровић затражио званично да служи казну у Србији

Здравко Беговић, адвокат Милоша Маровића, сина бившег високог функционера ДПС-а Светозара Маровића, изјавио је да његов брањеник, који је узео српско држављанство и поднео захтев да затворску казну одлежи у Србији, тиме не изиграва систем нити покушава да избегне пресуду.

Маровић млађи осуђен је у Подгорици на једну годину затвора због малверзација приликом препродаје општинског земљишта у месту Пријевор изнад Јаза.

"Милош Маровић је стекао српско држављанство и сходно Уговору о међународној сарадњи у кривичним предметима, он је поднео захтев Министарству правде Црне Горе да казну затвора на коју је осуђен, издржава у Србији", објаснио је Беговић.

Милошев отац Светозар за исто кривично дело такође је осуђен на затворску и новчану казну.

Милошу Маровићу је пресуда изречана крајем јула прошле године, након што је Виши суд прихватио споразум о признању кривице у том предмету.

Према нагодби која је потписана 30. децембра, Тужилаштво је прихватило Маровићеву понуду да буде осуђен на једногодишњу затворску казну и држави плати 380.000 евра.

Министарство правде је одбацило могућност да Маровић млађи затворску казну служи у Србији.

Беговић је за Антену М саопштио да од Министарства још нису добили званичан одговор, али да ће, уколико буде потребно, реаговати жалбом.

На спекулације да Маровић покушава да "изигра правду", Беговић каже да та констатација не стоји.

"Ни Светозар ни Милош издржавањем казне у Србији не би избегли пресуду. Дакле, ради се о процедури која је и досад постојала, није ништа посебно и необично. Али овде је посреди лична атмосфера створена према Маровићима", казао је Беговић.

Адвокат Маровића не жели да прејудицира одлуку Министарства, али закључује да очекује позитивну реакцију, јер је захев предат у складу са законом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи