ОХР пажљиво прати развој ситуације у БиХ

Канцеларија високог представника (ОХР) у БиХ и Савет за спровођење мира пажљиво прате развој догађаја у земљи и имају исти приступ за сва оспоравања Дејтонског споразума, саопштено је из ОХР који је одбацио критике и оптужбе из Београда.

Високи представник је више пута истакао да су истина и правда од кључне важности за процес помирења и будућност ове земље, рекли су у ОХР-у, преноси регионална ТВ Н1.

"Истовремено, високи представник је изразио забринутост због евентуалних политичких последица и негативних реакција које могу произаћи из захтева за ревизију пресуде у предмету који је БиХ покренула против Србије пред Међународним судом правде", наводи се у саопштењу.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да га боли глава од двоструких аршина међународне заједнице,али да је Србија свесна реалне ситуације у свету и да мора да има добре односе са тим земљама.

Вучић је, одговарајући на питања новинара после састанка са председником Србије Томиславом Николићем, председником Републике Српске Милорадом Додиком и чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем, указао на чињеницу да је међународна заједница увек "веома забринута када је неко други крив, али када нико није крив, онда су Срби криви". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи