Адвокат Лукић: Намера Изетбеговића глупост и опасно политиканство

Бранилац генерала Ратка Младића, Бранко Лукић оценио је као глупост и опасно политикантство намеру тима Бакира Изетбеговића да у ревизији пресуде по тужби против Србије као нове доказе искористи завршну реч хашког тужиоца са суђења генералу Ратку Младићу у Хагу.

"Лупају глупости. Нема нових доказа. Код Младића је само ново изведено у вези са Томашицом, код Приједора. То су једини нови докази, који су изведени. Али, у Томашици нико није убијен, само су покопане жртве из Приједора. То је једино што ја могу да мислим о неком новом доказу", рекао је Бранко Лукић, пренела је РТРС позивајући се на Срну.

Лукић је оценио да се све своди на функционисање БиХ, где не могу да се сложе ни око чега и сад - "хајде да кажемо да су код Младића изведени нови докази". 

"То никакве везе нема са тужбом коју они хоће да поднесу, никакве. Ми смо тужиоца у завршној речи растурили и нису остали ни трагови од њега", нагласио је Лукић. 

Он је навео да Србија нема никакве везе са Томашицом, него да једино могу да се наслањају на поништену пресуду Франку Симатовићу и Јовици Станишићу (бившим полицијским званичницима Србије), јер Младић нема никакве везе са Србијом. 

"Само лупају глупости и покушавају да направе следећу кризу на Балкану... Само хоће да заоштре односе", констатовао је Лукић. 

Према његовом мишљењу, да би дошло до ревизије, правно мора да постоји нова дозвола, а дозволе нема, јер не могу да се сложе сва тројица чланова Председништва БиХ. 

Лукић је навео да је сигуран да Изетбеговићев тим није видео ниједан доказ из Младићевог предмета, наглашавајући да Изетбеговић очито губи тло под ногама и гледа како да очува своју фотељу. 

"Бакир је очигледно само прочитао ''Исламску декларацију'' свог оца, пошто је то изведено као доказ. Толико он зна о нашем предмету. О томе могу да говорим ја и људи који су учествовали у предмету. То што они причају - лупају глупости. Нема везе са стварношћу и истином, то је само политикантство и то врло опасно", оценио је Лукић. 

Коментаришући медијске информације да је главни део ревизије пресуде урадио амерички дипломата Дејвид Шефер који је учествовао у стварању Хашког трибунала, Лукић је рекао да су то све остаци "Клинтонове и Обамине власти". 

"То су све интересне групе. Баш брига америчког дипломату за БиХ. Дај да узмемо који милион долара, па да правимо додатни хаос. Можда им и треба овде рат. Зна се какав је њихов став био према овим просторима, кога су подржавали, кога нападали. То су само наставци те политике", подсећа Лукић.

У бошњачком захтеву за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу по тужби БиХ против Србије за геноцид наћи ће се и "нове чињенице извучене из завршне речи тужиоца у суђењу Ратку Младићу, које је у децембру завршено".

То је за Н1 Сарајево изјавио Емир Златар, члан Фондације Правда за БиХ, која великим делом финансира правни тим за који се наводи да би, на челу са Сакибом Софтићем, требало да упути захтев за ревизију.

Према његовим речима, на документу који ће бити предат Међународном суду се "ради активно од маја прошле године" и у њему ће, уз остало, "бити презентоване нове чињенице са суђења Ратку Младићу". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво