Иванић: Кључно питање куда иде БиХ

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић оценио је да то што се сада дешава у БиХ, након што је део Бошњака са Бакиром Изетбеговићем на челу најавио захтев ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије, није текућа криза, већ суштинско питање за дугорочну будућност те државе.

Иванић је у Сарајеву након састанка руководства Савеза за промене, чији представници учествују у власти на државном нивоу, рекао да је БиХ земља у којој српски народ има свој став, има своје лидере и то разумом треба да бране.

Најавио је да ће тражити ванредно заседање Председништва БиХ, будући да, како је рекао, на то има право.

Након што део Бошњака са бошњачким чланом Председништва БиХ на челу најавио да ће поднети захтев за ревизију пресуде МСП по тужби БиХ против Србије, Иванић је новинарима у Сарајеву рекао да ће покушати да то питање реши у легалним институцијама система.

"Питање је да ли је БиХ за покретање ревизије. Председништво о томе мора да се изјасни, а од изјашњавања ће зависити стабилност и функционисање институција", рекао је Иванић.

Иванић је подсетио да се ниједна државна институција није бавила ревизијом поменуте пресуде, те додао да је то довољан знак.

"Евидентно је да унутар БиХ постоји структура око Изетбеговића, и да она упорно наставља да ради по свом без обзира на упозорење", нагласио је Иванић после састанка Савеза за промене.

Иванић је критиковао Изетбеговића истакавши да је приватизовао Амбасаду БиХ у Хагу налогом да амбасадорка не може да проследи писмо шефа дипломатије Игора Црнатка Међународном сусу правде.

"Црнадак има право да комуницира и каже свој став о ономе што се догађа у БиХ. Он је особа преко које Суд правде комуницира са БиХ. То је право и ни Изетбеговић му га не може одузети", поручио је Иванић.

Појединци су се, како је нагласио, "осилили" и не знају шта раде.

"Изетбеговић мисли да БиХ мисли само оно што он мисли", рекао је Иванић и поручио да се бошњачки лидер вара ако мисли да може да га дисциплинује.

"Ја нећу бити ничији слуга", рекао је Иванић и најавио да ће убудуће комуницирати са Међународним судом правде преко изасланика, односно да неће користити дипломатско представништво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи