Посланици из РС нису дошли на седницу Парламента БИХ

У Сарајеву није одржана седница Представничког дома Парламента БиХ, јер због ревизије пресуде БиХ против Србије нису дошли посланици странака из Републике Српске.

Постојао је кворум за одржавање седнице, али је она отказана, јер у сали нису били посланици странака из Републике Српске – Савеза за промене и Савеза незавизних социјалдемократа, те је после консултација одлучено да се седница одржи 7. марта.

Посланички клубови Савеза за промене и СНСД-а су најавили да неће учествовати у раду, јер је одбијен захтев странка из РС да се седница Представничког дома одложи све док се не реши питање најављене ревизије пресуде БиХ против Србије.

Захтев за одлагање седнице поднео је заменик председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић из СДС-а, који је оценио да БиХ улази у уставну кризу због инсистирања бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да се покрене захтев за ревизију пресуде, коју је Међународни суд правде донео по тужби БиХ против Србије, иако за то не постоји одлука трочланог Председништва.

Представници бошњачких странака нису прихватили Босићев захтев, а ХДЗ је био уздржан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво