Словенија, младића сатима мучили и снимак објавили на Фејсбуку

Двојица словеначких младића сатима мучили 26-годишњака и видео-снимак поставили на "Фејсбук". Жртва се у болници бори за живот. Словеначка полиција ухапсила насилнике.

На Фејсбуку је снимак погледало 232.000 корисника, све док на интервенцију полиције није уклоњен.

Све се догодило у ноћи између недеље и понедељка, а снимак насиља, праћеног претњама и псовкама, полицији је анонимно пријављен.

Полиција је помоћу снимка и података са Фејсбук профила насилника након пар сати лоцирала место злочина – ливаду у близини насеља Подбочје код Кршког.

Жртва је нађена око 4 сата ујутро, у дубокој несвести, крвава и са тешким повредама главе и тела.

Хитно је пребачена у болницу, најпре у Ново Место, а онда у Љубљану, где се према наводима доктора још боре за његов живот.

Двојица нападача приведена су истражном судији.

Мотиви злочина још се истражују, али су се жртва и насилници познавали, па се претпоставља да се радило о свађи.

Криминолог доктор Драган Петровец са љубљанског Правног факултета позвао је медије да у извештавању о поменутом случају буду суздржани.

Тврди да случај доказује постојање латентних "ледених психопата", особа без моралних скрупула, којих има у сваком друштву, а код којих посебне околности могу деловати као окидач и изазвати насилне реакције и потпуни недостатак емпатије.

Психолози упозоравају и на велику опасност од утицаја насиља преко друштвених мрежа, јер је Фејсбук видео-снимак мучења жртве повучен на интервенцију полиције, тек након неколико сати.

До тада је видео-снимак погледало више од 230.000 људи, а неки су га чак и "лајковали", односно објавили да им се допада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво