Тетово, Тузла, Скопље – најзагађенији градови у Европи

Када се изузме Турска, у десет градова са најзагађенијим ваздухом у Европи нађу се три града из Македоније, по један из БиХ, Црне Горе и Бугарске и четири из Пољске.

Милијарде људи широм света су изложене опасном ваздуху, али степен загађености варира. Најзагађенији градови су у Азији и Африци.

Британски Гардијан је објавио податке Светске здравствене организације и разврстао их по регионима.

У Европи, ако се изузме Турска, најзагађенији град је македонско Тетово од 50.000 становника. Следе Тузла (БиХ) и Скопље (Македонија). Међу првих десет нашли су се и Пљевља (Црна Гора) и Битољ (Македонија).

Ако се, међутим, и Турска узме у обзир, чак осам градова из те државе ће се наћи у првих десет.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво